ViktVäktarna
Kalorismart
Krämig fläskgryta med varm bulgursallad
3.79 (252)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Fläskkotlett
300 g
Olja
1 tsk
Salt
½ tsk
Minifraiche
2 dl
Torkad dragon
½ msk
Dijonsenap
1 tsk
Svartpeppar
Bulgur
1 dl
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Olja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 495 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 37 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skiva champinjoner. Finhacka schalottenlök och vitlök. Skär fläskkotlett i ca 2x2 cm stora bitar.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Stek schalottenlök på medelvärme ca 3 min. Tillsätt champinjoner, vitlök och fläskkött, höj värmen och stek ytterligare ca 5 min. Krydda med salt.
Blanda ner minifraiche, torkad dragon och dijonsenap. Koka upp och sjud ca 8 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Strimla röd paprika. Skiva rödlök och zucchini tunt. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs paprika, lök och zucchini ca 4 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Ta från värmen och blanda ner avhälld bulgur.
Servera krämig fläskgryta med bulgursallad.
Smaklig måltid!