Falafel med myntasås, grönsaker och tortillabröd
20-30
Vegetariskt
14
Points®värde per portion

Falafel med myntasås, grönsaker och tortillabröd

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • vatten
  • neutral olja

Myntasås

Mynta
20 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Citron, saft
½ st
Salt

Till servering

Rödlök
½ st
Tomat
2 st
Snackgurka
1 st
Bladpersilja
20 g
Tortillabröd (Vete)
¼ förp
Mixsallad
65 g
Srirachasås
1 förp

Falafel

Vatten
1½ dl
Falafelmix
100 g
Neutral olja
1 msk
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du äta fler tortillabröd har dem 4 Points/st.

  1. Falafel: Koka upp vatten och häll över falafelmixen. Låt svälla minst 10 min.
  2. Myntasås: Hacka mynta. Blanda matyoghurt med finriven vitlök, ½ msk citronsaft och mynta i en skål. Smaka av med lite salt. 
  3. Falafel: Forma falafelsmeten till 8 bollar. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek falafeln runt om på medelhög värme ca 6 min. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Till servering: Tärna tomat och strimla rödlök. Halvera snackgurka på längden och skär i sneda skivor. Grovhacka bladpersilja.
  5. Värm tortillabröd några sekunder per sida i en torr, het stekpanna. 
  6. Lägg falaflar på varma tortillabröd, tillsammans med lite mixsallad, tomat, rödlök, gurka, persilja, srirachasås (efter egen smak) och myntasåsen. Servera med resterande sallad och grönsaker.