Fläskkarré za'atar med sesamfrön, bulgurpilaff och tomatsallad
Nytt recept
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- vatten
Morot
1 st
Bananschalottenlök
½ st
Olivolja
Bulgur
125 g
Vatten
3 dl
Chili flakes
2 krm
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Torkad oregano
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
½ st
Rödvinsvinäger
1 msk
Salt
Svartpeppar
Fläskkarré
300 g
Sesamfrön
1 msk
Chili flakes
1 krm
Torkad oregano
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 546 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 41 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och grovriv morot. Hacka all schalottenlök. Skär fläskkarré i 2 jämntjocka skivor. Blanda sesamfrö, chili flakes och torkad oregano i en skål.
Hetta upp lite olivolja i en kastrull. Fräs schalottenlök och morot ca 2 min. Rör ner bulgur, vatten, chili flakes och kycklingbuljong.
Koka upp under lock och stäng av plattan, låt stå. Fluffa grynen med en gaffel vid servering. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Häll matyoghurt i en skål. Blanda med pressad vitlök, torkad oregano, salt och lite nymald svartpeppar.
Skär tomat i mindre bitar och lägg i en salladsskål. Blanda med schalottenlök, rödvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
Krydda fläskkarré med salt, lite nymald svartpeppar och ca 1 msk sesamfröblandning runt om. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttet på medelvärme ca 4 min per sida (akta så det inte bränner), tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera fläskkarré za'atar med bulgurpilaff, vitlöksyoghurt och tomatsallad. Toppa med resten av sesamfröblandningen.
Smaklig måltid!