Gräddig spenatpasta med nötfärs och dragon

Gräddig spenatpasta med nötfärs och dragon

3.64 (273)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Morot
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Nötfärs
250 g
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad dragon
2 tsk
Babyspenat
65 g
Spaghetti
200 g
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
811 kcal
Fett:
35 g
Kolhydrater:
81 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Skala och tärna morot smått. Finhacka gul lök och vitlök. 
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
 Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn nötfärs ca 2 min. Tillsätt grönsakerna, salt och nymald svartpeppar, fräs ytterligare ca 3 min. Rör ner mjölk, vispgrädde, kycklingbuljong och torkad dragon. Låt koka ihop ca 3 min.
Häll av pastan men spara lite pastavatten när du häller av. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och blanda ner babyspenat och pastasåsen. Rör tills all spenat mjuknat. Späd eventuellt med lite pastavatten om pastan känns torr. Servera direkt.
Smaklig måltid!