Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vitlök
- tomatpuré
- rödvinsvinäger
- vetemjöl
- vatten
- kycklingbuljong
- socker
- salt
- svartpeppar
Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Grön paprika
1 st
Olivolja
Blandfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Vetemjöl
½ msk
Vispgrädde
4 msk
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Torkad dragon
1 msk
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Dijonsenap
½-1 msk
Bulgur
125 g
Morötter
200 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 638 kcal
- Fett: 33 g
- Kolhydrater: 52 g
- Protein: 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skala alla morötter. Tärna en morot. Grovriv resten av morötterna och lägg i en skål. Hacka bananschalottenlök. Skär grön paprika i mindre bitar.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs blandfärs ca 5 min. Tillsätt lök, tärnad morot, grön paprika och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min.
Tillsätt tomatpuré och rödvinsvinäger. Pudra över vetemjöl. Blanda ner vispgrädde, vatten, smulad kycklingbuljong, torkad dragon, socker, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min. Smaka av med dijonsenap och lite salt.
Servera fransk färsgryta med bulgur och rivna morötter.
Smaklig måltid!