Laktosfri
Utan gluten
Lime- och sojamarinerad rödstrimma med chili, koriander och rostad majs
Nytt recept
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vitlök
Majs
1 förp
Olja
Vitlök
1 klyfta
Korianderstjälk
10 g
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Röd chili
½ st
Salt
Majonnäs
½ dl
Japansk sojasås
½ msk
Lime
1 st
Japansk sojasås
½ påse
Vitlök
½ klyfta
Socker
½ msk
Rödstrimma
250 g
Olja
Salt
½ krm
Jasminris
135 g
Korianderblad
10 g
Röd chili
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 655 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Häll av majsen. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek majs och pressad vitlök ca 3 min, tills den fått fin rostad färg. Lägg över i en skål. Plocka bladen från all koriander och lägg undan till servering. Finstrimla korianderstjälkarna och lägg ner i skålen med majs. Tärna tomat. Finhacka schalottenlök och röd chili. Blanda ner allt i skålen. Smaka av med lite salt.
Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
Tvätta limen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och lägg i en skål. Tillsätt pressad saft från halva limen, japansk soja, pressad vitlök och socker. Blanda ihop till en dressing.
Skär fisken i ca 6 bitar. Krydda med salt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida.
Klyfta resten av den använda limen. Skär röd chili i tunna skivor. Lägg upp den stekta fisken på ett serveringsfat. Häll lime- och sojadressingen över fisken och toppa med röd chili och korianderblad. Servera med rostad majssalsa, jasminris, sojamajonnäs och limeklyfta.
Smaklig måltid!