Vegetariskt
Krämig morotspasta med fetaost och persilja
Nytt recept
Under 20 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Morötter
150 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Tomatpuré
½ förp
Torkad oregano
1 tsk
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
½ påse
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Casarecce
200 g
Vispgrädde
½ dl
Fetaost
150 g
Bladpersilja
20 g
Babyspenat
30 g
Cocktailtomater
250 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 794 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 95 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och grovriv morötter. Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs lök, morot och pressad vitlök 2-3 min.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, torkad oregano, socker och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 12 min. Smaka av med vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Koka casareccepasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl kokvatten till steg 4.
Rör ner nykokt pasta, det sparade pastavattnet och vispgrädde i morotssåsen.
Bryt fetaost i mindre bitar. Grovhacka bladpersilja. Toppa krämig morotspasta med fetaost, babyspenat och persilja. Servera med cocktailtomater.
Smaklig måltid!