Krämig morotspasta med fetaost och persilja
Vegetariskt

Krämig morotspasta med fetaost och persilja

Nytt recept
Under 20 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Morötter
150 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Tomatpuré
½ förp
Torkad oregano
1 tsk
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
½ påse
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Casarecce
200 g
(Vete)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Fetaost
150 g
(Mjölk, Laktos)
Bladpersilja
20 g
Babyspenat
30 g
Cocktailtomater
250 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
794 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
95 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala och grovriv morötter. Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs lök, morot och pressad vitlök 2-3 min. 
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, torkad oregano, socker och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 12 min. Smaka av med vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Koka casareccepasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl kokvatten till steg 4.
Rör ner nykokt pasta, det sparade pastavattnet och vispgrädde i morotssåsen. 
Bryt fetaost i mindre bitar. Grovhacka bladpersilja. Toppa krämig morotspasta med fetaost, babyspenat och persilja. Servera med cocktailtomater.
Smaklig måltid!