Krämig morotspasta med fetaost och persilja
20
Vegetariskt

Krämig morotspasta med fetaost och persilja

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Morotspasta

Morötter
150 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Tomatpuré
½ förp
Torkad oregano
1 tsk
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
½ påse
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Casarecce (Vete)
200 g
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl

Till servering

Fetaost (Mjölk, Laktos)
150 g
Bladpersilja
20 g
Babyspenat
30 g
Cocktailtomater
250 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 795 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 95 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Skala och grovriv morötter. Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs lök, morot och pressad vitlök 2-3 min. 
  2. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, torkad oregano, socker och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 12 min. Smaka av med vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
  3. Koka casareccepasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl kokvatten till steg 4.
  4. Rör ner nykokt pasta, det sparade pastavattnet och vispgrädde i morotssåsen. 
  5. Bryt fetaost i mindre bitar. Grovhacka bladpersilja. Toppa krämig morotspasta med fetaost, babyspenat och persilja. Servera med cocktailtomater.