Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- mjölk
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
Laxfilé
270 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Bakplåtspapper
Citron
1 st
Smör
¾ msk
Vetemjöl
½ msk
Mjölk
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Linguine
200 g
Morot
2 st
Tomat
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 804 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 87 g
- Protein:
- 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Dela laxfilé i portionsbitar och krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg i en ugnsform med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen 15-18 min, tills fisken är klar.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Smält smör i en kastrull och pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk och smulad grönsaksbuljong. Sjud under omrörning 3-4 min.
Blanda ner citronskal i såsen. Smaka av med lite pressad citronsaft, salt och nymald svartpeppar. Klyfta resten av den använda citronen.
Skala morötter och dela i stavar. Dela tomaten i grova bitar. Lägg upp allt i skålar.
Blanda nykokt pasta med citronsåsen och servera med ugnsbakad lax, grönsaker och citronklyftor.
Smaklig måltid!