25-35
9
Points®värde per portion
Saffranspasta med räkor
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- kräftdjur,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
Pastasås
Morot
1 st
Zucchini
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
½ tsk
Saffran
1 förp
Tomatpuré
¼-½ förp
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
Svartpeppar
Till servering
Spaghetti (Vete)
125 g
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Citron
1 st
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan.
- Förberedelser: Hyvla remsor av morot och zucchini med en potatisskalare eller osthyvel. Hacka schalottenlök och vitlök.
- Pastasås: Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Stek schalottenlök ca 3 min. Tillsätt vitlök, saffran, tomatpuré, morötter och zucchini. Stek allt på medelvärme, ca 3 min tills grönsakerna mjuknat.
- Blanda ner minifraiche i grytan. Smaka av med pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar.
- Rör ner avhälld spaghetti och det sparade pastavattnet, lite i taget, tills du får en krämig konsistens. Avsluta med att röra ner avhällda räkor. Servera direkt.