ViktVäktarna
Utan gluten
Pannbiff med stekt lök och potatismos
4.15 (1184)
Under 45 min
4 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Äggula
- flytande margarin
- lättmjölk
- olja
- rödvinsvinäger
- salt
- socker
- ströbröd
- svartpeppar
Mospotatis
450 g
Lättmjölk
½ dl
Flytande margarin
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Gul lök
2 st
Flytande margarin
1 tsk
Rödvinsvinäger
½ msk
Salt
Socker
1 krm
Ströbröd
1½ msk
Lättmjölk
1½ msk
Äggula
1 st
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olja
1 tsk
Rårörda lingon
1 msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 525 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 49 g
- Protein:
- 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och skiva gul lök tunt. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek löken på medelvärme tills den mjuknat, ca 5 min. Tillsätt rödvinsvinäger och låt vätskan koka in. Smaka av med lite salt och socker.
Blanda ströbröd, mjölk, äggula, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner nötfärs och forma till 4 biffar. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek färsbiffarna ca 5 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Värm mjölk och flytande margarin i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera pannbiffar med stekt lök, potatismos och en klick rårörda lingon.
Smaklig måltid!