Chicken taco med mangosalsa
35

Chicken taco med mangosalsa

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar

Chicken taco

Minutfilé
330 g
Neutral olja
Fajitakrydda
½ förp
Vatten
½ dl

Mangosalsa

Mango
1 st
Rödlök
1 st
Koriander
20 g
Lime
1 st
Neutral olja
Chili flakes
Salt
Svartpeppar

Tillbehör

Romansallad
½ st
Tortillabröd
½ förp
Matyoghurt
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 633 kcal
  • Fett 16 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Chicken taco: Skiva minutfilé. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek kycklingen på hög värme ca 2 min. Tillsätt fajitakrydda och vatten. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  2. Mangosalsa: Skala och tärna mango. Finhacka rödlök och grovhacka koriander. Lägg allt i en skål. Skölj limen noga i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt limeskal, pressad saft från limen och lite neutral olja till skålen. Smaka av med chili flakes, lite salt och nymald svartpeppar.
  3. Tillbehör: Plocka blad från romansallad. Värm gärna tortillabröden i en het och torr stekpanna. 
  4. Fyll tortillabröden med chicken taco, mangosalsa, sallad och matyoghurt.