Garofalo
Laktosfri
Casarecce med smör, citron, parmesan och marinerad kronärtskocka
Nytt recept
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
Fänkål
1 st
Rödlök
½ st
Kronärtskockor
1 burk
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Casarecce
200 g
Smör
50 g
Riven parmesan
50 g
Citron
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 733 kcal
- Fett:
- 35 g
- Kolhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten (10 g salt / liter vatten) i en rymlig kastrull till pastakoket i punkt 4.
Tvätta citronen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och lägg undan till servering.
Hyvla fänkål och rödlök på mandolin eller skär i tunna skivor med vass kniv. Lägg i en bunke med iskallt vatten och låt ligga ca 10 min. Häll av kronärtskocka och lägg i en skål. Häll av grönsakerna och blanda ner i skålen med kronärtskocka tillsammans med pressad saft från en halv citron (ca 1/2 msk), olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Koka casarecce enligt tidsangivelsen på förpackningen.
Smält smör i en traktörpanna eller rymlig stekpanna, var försiktig så att det inte bränner. Späd med ca 1/2 dl pastavatten.
Häll av pastan men spara ca 1 dl pastavatten. Blanda ner kokt pasta i traktörpannan med smörvatten. Koka ihop ca 1 min, späd eventuellt med mer pastavatten. Strö försiktigt ner lite parmesanost i taget under ständig omrörning.
Blanda ner ruccola i fänkål- och kronärtskockssalladen. Klyfta resten av de använda citronerna. Toppa pastan med allt rivet citronskal. Servera med citronklyfta och fänkål- och kronärtskockssallad.
Smaklig måltid!