Casarecce med smör, citron, parmesan och marinerad kronärtskocka

Garofalo

Laktosfri

Casarecce med smör, citron, parmesan och marinerad kronärtskocka

Nytt recept
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
Fänkål
1 st
Rödlök
½ st
Kronärtskockor
1 burk
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Casarecce
200 g
(Vete)
Smör
50 g
(Mjölk)
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Citron
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
733 kcal
Fett:
35 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten (10 g salt / liter vatten) i en rymlig kastrull till pastakoket i punkt 4.
Tvätta citronen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och lägg undan till servering. 
 Hyvla fänkål och rödlök på mandolin eller skär i tunna skivor med vass kniv. Lägg i en bunke med iskallt vatten och låt ligga ca 10 min. Häll av kronärtskocka och lägg i en skål. Häll av grönsakerna och blanda ner i skålen med kronärtskocka tillsammans med pressad saft från en halv citron (ca 1/2 msk), olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Koka casarecce enligt tidsangivelsen på förpackningen.
Smält smör i en traktörpanna eller rymlig stekpanna, var försiktig så att det inte bränner. Späd med ca 1/2 dl pastavatten. 
Häll av pastan men spara ca 1 dl pastavatten. Blanda ner kokt pasta i traktörpannan med smörvatten. Koka ihop ca 1 min, späd eventuellt med mer pastavatten. Strö försiktigt ner lite parmesanost i taget under ständig omrörning.
Blanda ner ruccola i fänkål- och kronärtskockssalladen. Klyfta resten av de använda citronerna. Toppa pastan med allt rivet citronskal. Servera med citronklyfta och fänkål- och kronärtskockssallad.
Smaklig måltid!