Libanesiska kalkonköttbullar med råstekt blomkål och koriander
30-40

Libanesiska kalkonköttbullar med råstekt blomkål och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ägg
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vitvinsvinäger

Köttbullar

Ägg (Ägg)
1 st
Ströbröd (Vete)
½ förp
Vatten
1 msk
Kalkonfärs
300 g
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1½ tsk
Torkad oregano
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja

Vitlöksyoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Torkad oregano
½ tsk
Vitlök
½-1 klyfta
Salt
1 krm

Råstekt blomkålssallad

Koriander
20 g
Blomkål
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
½ msk

Till servering

Bulgur (Vete)
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 649 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 48 g
  • Protein 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Köttbullar: Blanda ägg, ströbröd och vatten i en bunke. Blanda ner kalkonfärs, pressad vitlök, spiskummin, torkad oregano, chili flakes, salt och lite nymald svartpeppar. Låt stå till steg 5.
  3. Vitlöksyoghurt: Blanda matyoghurt, torkad oregano, pressad vitlök och salt i en skål.
  4. Råstekt blomkålssallad: Grovhacka koriander. Skär blomkål i buketter och sedan skivor. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek blomkål ca 5 min och lägg i en salladsskål (spara stekpannan). Blanda ner vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt koriander vid servering.
  5. Köttbullar: Blanda smeten väl och forma till ca 8 köttbullar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och bryn köttbullarna ca 8 min runt om, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  6. Servera libanesiska kalkonköttbullar med bulgur, råstekt blomkålssallad och vitlöksyoghurt.