Sötstark kyckling- och broccoliwok
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- vatten
- socker
Wok
Vitlök
2 klyfta
Ingefära
½ bit
Broccoli
1 st
Salladslök
1 förp
Kycklingfilé
300 g
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Salt
¼ tsk
Woksås
Japansk soja (Sojabönor)
2 msk
Vatten
¾ dl
Socker
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Srirachasås
½ förp
Majsstärkelse
1 tsk
Till servering
Jasminris
1 dl
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Woksås: Blanda japansk soja, vatten, socker, tomatpuré, srirachasås (efter egen smak) och majsstärkelse i en skål.
- Wok: Finhacka vitlök och ingefära. Dela broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Skär salladslök i mindre bitar. Skär kycklingfilé i mindre bitar, ca 2x2 cm.
- Hetta upp sesamolja i en wok eller rymlig stekpanna. Stek kycklingen med salt ca 5 min, tills den fått fin färg och är helt genomstekt. Lägg på ett fat. Tillsätt broccoli till wokpannan och fräs ca 3 min. Rör ner salladslök och fräs ytterligare ca 1 min.
- Lägg tillbaka kycklingen i wokpannan. Tillsätt vitlök, ingefära och woksåsen, blanda runt och låt allt bli varmt.
- Servera sötstark kyckling- och broccoliwok med jasminris.