Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- salt
- svartpeppar
Stekt halloumi
Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Olivolja
Saffranssås
Pärlcouscous (Vete)
125 g
Rödlök
1 st
Tomat
2 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Saffran
1 förp
Salt
Svartpeppar
Till servering
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 670 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 59 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka pärlcouscous enligt anvisning på förpackningen.
- Saffranssås: Klyfta rödlök tunt. Hacka tomat. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek lök och pressad vitlök ca 2 min. Rör ner matyoghurt, saffran och tomater. Sjud ca 2 min och ta från värmen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Krämig pärlcouscous: Blanda ner pärlcouscous i stekpannan med saffranssåsen.
- Stekt halloumi: Skär halloumin i medeltjocka skivor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin ca 2 min per sida tills den fått fin färg.
- Servera krämig pärlcouscous med saffran toppad med stekt halloumi och ruccola.