ViktVäktarna
Laktosfri
Blomkålsbiffar med ljummen sötpotatissallad
3.76 (170)
Under 50 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flytande honung
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
Sötpotatis
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Röda linser
½ förp
Flytande honung
½ tsk
Lime
1 st
Ruccola
30 g
Chili flakes
2 krm
Bakplåtspapper
1 st
Blomkål
½ st
Vetemjöl
½ dl
Riven parmesan
50 g
Chili flakes
2 krm
Majsstärkelse
1 msk
Ägg
2 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och skär sötpotatis i mindre bitar, ca 3x3 cm. Klyfta schalottenlök. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen, ca 20 min.
Grovriv blomkål i en bunke. Tillsätt vetemjöl, riven parmesan, chili flakes (efter egen styrka), majsstärkelse och ägg. Mixa med stavmixer till en formbar massa. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Forma blomkålssmeten till ca 4 bollar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Tryck ut bollarna till biffar i stekpannan. Stek på medelvärme ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta och fått fin färg.
Häll av och skölj röda linser. Ta ut ugnsplåten. Ringla över flytande honung och pressad limesaft. Blanda väl med linser och ruccola. Toppa eventuellt med chili flakes.
Servera nystekta blomkålsbiffar med sötpotatis- och linssallad.
Smaklig måltid!