Rotfruktsbiffar med bulgur, chévrekräm och ruccola
Vegetariskt

Rotfruktsbiffar med bulgur, chévrekräm och ruccola

Rätten saknar betyg
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • vetemjöl
  • salt
  • svartpeppar
Palsternacka
300 g
Purjolök
½ st
Olivolja
Vatten
1 msk
Ägg
1 st
(Ägg)
Ströbröd
2 förp
(Vete)
Vetemjöl
2 msk
(Vete)
Salt
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Getost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Bulgur
125 g
(Vete)
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 696 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 85 g
  • Protein: 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid, dressa gärna ruccolan med lite olivolja, valfri vinäger och salt

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. 
 Skala och grovriv palsternacka. Strimla purjolök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs palsternacka och purjolök ca 2 min. Tillsätt vatten och fräs ytterligare 30 sek, tills rotfruktsfräset mjuknar (spara stekpannan). Lägg i en bunke och blanda ner ägg, 1 forp. ströbröd, vetemjöl, salt och lite nymald svartpeppar. Låt stå i kylen till steg 4.
Blanda matyoghurt, smulad getost och pressad vitlök i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Häll 1 forp. ströbröd på en tallrik. Forma 4 jämnstora biffar av smeten och vänd dem i ströbrödet. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek biffarna runt om ca 3 min, tills de fått fin färg.
Servera rotfruktsbiffar med nykokt bulgur, chévrekräm och ruccola (se tips!). 
Smaklig måltid!