Vegetariskt
Rotfruktsbiffar med bulgur, chévrekräm och ruccola
Rätten saknar betyg
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vatten
- vetemjöl
- salt
- svartpeppar
Palsternacka
300 g
Purjolök
½ st
Olivolja
Vatten
1 msk
Ägg
1 st
Ströbröd
2 förp
Vetemjöl
2 msk
Salt
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
Getost
100 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Bulgur
125 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 696 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 85 g
- Protein: 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid, dressa gärna ruccolan med lite olivolja, valfri vinäger och salt
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skala och grovriv palsternacka. Strimla purjolök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs palsternacka och purjolök ca 2 min. Tillsätt vatten och fräs ytterligare 30 sek, tills rotfruktsfräset mjuknar (spara stekpannan). Lägg i en bunke och blanda ner ägg, 1 forp. ströbröd, vetemjöl, salt och lite nymald svartpeppar. Låt stå i kylen till steg 4.
Blanda matyoghurt, smulad getost och pressad vitlök i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Häll 1 forp. ströbröd på en tallrik. Forma 4 jämnstora biffar av smeten och vänd dem i ströbrödet. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek biffarna runt om ca 3 min, tills de fått fin färg.
Servera rotfruktsbiffar med nykokt bulgur, chévrekräm och ruccola (se tips!).
Smaklig måltid!