Vegetariskt
Falafel i pitabröd med grönsaker, ajvarrelish och vitlökssås
3.63 (97)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Bladpersilja
10 g
Vatten
1 ½ dl
Falafelmix
100 g
Olivolja
½ msk
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Mixsallad
30 g
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½-1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Gurka
1 st
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
1 msk
Pitabröd
2 st
Ajvar relish
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 552 kcal
- Fett:
- 13 g
- Kolhydrater:
- 88 g
- Protein:
- 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Det går också bra att blanda ihop vitlöksåsen med ajvar relish för en blandad sås!
Värm ugnen till 220°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen (det går även bra att värma dem i en torr och het stekpanna eller brödrost).
Finhacka bladpersilja. Koka upp vatten i en kastrull. Ta från värmen och rör ner falafelmix och persilja. Låt stå minst 10 min.
Skiva gurka tunt. Blanda socker, vitvinsvinäger och vatten i en bunke. Lägg ner gurkan och låt dra tills servering.
Blanda matyoghurt och pressad vitlök i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Halvera bananschalottenlök och tomat, skär i tunna skivor. Skiva gurka tunt.
Forma falafelsmeten till ca 8 små bollar. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek falafeln på medelvärme ca 6 min, tills den är genomstekt. Låt rinna av på hushållspapper.
Servera varma pitabröd fyllda med falafel, grönsaker, vitlökssås och ajvar relish.
Smaklig måltid!