Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Morots- och linssoppa med apelsin, timjan, pumpa- och solroskärnor och surdegsbaguette
Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Morötter
300 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Chili flakes
1 krm
Röda linser
¾ dl
Vatten
7 dl
Tomatpuré
½ förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Timjan
10 g
Apelsin
½ st
Salt
Svartpeppar
Surdegsbaguette
1 st
Frömix
40 g
Tomat
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 684 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 103 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skala och grovriv morötter. Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs morot, lök, pressad vitlök och chili flakes ca 3 min.
Tillsätt röda linser, vatten, tomatpuré och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 15 min, tills linserna är mjuka.
Värm surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka timjan (spara några kvistar till servering). Ta soppan från värmen och mixa till önskad konsistens. Rör ner timjan och pressad apelsinsaft. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Rosta frömix med pumpakärnor i en torr och het stekpanna tills de är gyllene! Grovhacka tomat.
Toppa morots- och linssoppan med rostad frömix, hackad tomat och timjan. Servera med surdegsbaguette.
Smaklig måltid!