Kebabkryddad fläskkarré med tomatsås, krämig gurksallad och pärlcouscous

Kebabkryddad fläskkarré med tomatsås, krämig gurksallad och pärlcouscous

Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Fläskkarré
300 g
Kebabkrydda
1½ tsk
Salt
½ tsk
Olivolja
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Sambal oelek
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Gurka
1 st
Matyoghurt
1½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
½ msk
Pärlcouscous
125 g
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
701 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
67 g
Protein:
43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka pärlcouscous enligt anvisning på förpackningen.
Skär fläskkarré i 2 jämntjocka skivor. Strimla skivorna tunt och lägg i en bunke. Blanda med ½ msk olivolja, kebabkrydda och salt. Låt stå till punkt 5.
 Hacka schalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull. Fräs lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, sambal oelek (efter egen smak) och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Dela gurka på längden och skär gurka i mindre bitar. Lägg i en skål och blanda med matyoghurt, vitvinsvinäger, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek fläskstrimlorna ca 5 min, tills de är helt genomstekta.
Servera kebabkryddad fläskkarré med tomatsås, krämig gurksallad och pärlcouscous.
Smaklig måltid!