Korean taco med krispig tofu och koriandersås
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Korean taco med krispig tofu och koriandersås

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Korn
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Tofu
200 g
(Sojabönor)
Gochujangpasta
2 msk
(Korn, Vete)
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
½ msk
Panko
75 g
(Vete)
Olja
Rödkål
250 g
Morot
1 st
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
1 tsk
Olja
1 tsk
Salt
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Koriander
20 g
Sambal oelek
1 tsk
Lime
1 st
Olja
½ msk
Vatten
2 msk
Salt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
669 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
83 g
Protein:
27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tärna tofu smått och krama ur vätskan med en ren kökshandduk eller hushållspapper, så att tofun faller isär litegrann. Blanda gochujangpasta, japansk soja och vitvinsvinäger i en bunke. Blanda ner tofun i marinaden och låt dra till steg 5.
Lägg koriander, sambal oelek, pressad limesaft, neutral olja och vatten i en mixerbunke. Mixa till en slät sås. Smaka av med lite salt.
 Strimla rödkål tunt, gärna med mandolin. Skala och strimla morot. Lägg allt i en bunke och blanda med vitvinsvinäger, socker och neutral olja. Krama salladen mjuk med händerna. Smaka av med lite salt.
Värm tortillabröd hastigt i en het stekpanna och håll varma i en ren kökshandduk.
Lägg panko på en tallrik och vänd runt tofun. Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda stekpannan och stek tofun krispig under omrörning ca 4 min, tills den fått fin färg. 
Servera varma tortillabröd med krispig tofu och kålsallad. Ringla över koriandersås.
Smaklig måltid!