Pad See Ew - wokade nudlar med ostronsås, kalkonfärs och pak choy
Laktosfri

Pad See Ew - wokade nudlar

med ostronsås, kalkonfärs och pak choy
4.37 (82)
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Blötdjur
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • vitvinsvinäger
  • olja
  • salt
Äggnudlar
1 förp
(Ägg, Vete)
Japansk sojasås
2 msk
(Sojabönor)
Ostronsås
2 msk
(Sojabönor, Blötdjur, Vete)
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Pak choy
1 förp
Rödlök
½ st
Olja
Kalkonfärs
300 g
Salt
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 630 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka äggnudlarna i en kastrull med lättsaltat vatten 3 min. Häll av och spola kallt.
Blanda ihop japansk soja, ostronsås, socker och vitvinsvinäger i en skål.
Finhacka vitlök och strimla pak choy. Klyfta rödlök. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kalkonfärs ca 6 min, tills färsen fått fin stekyta. Tillsätt vitlök, pak choy och rödlök. Krydda med lite salt. Låt allt fräsa ytterligare ca 2 min. Lägg över allt på en tallrik. 
Tillsätt mer neutral olja till den använda woken. Fräs nudlarna ca 1 min, rör om så att de inte fastnar. Tillsätt hälften av woksåsen och låt allt fräsa ytterligare ca 2 min, nudlarna ska bli lite karamelliserade. Tillsätt kalkonwoken och resten av woksåsen. Blanda ihop allt ordentligt.
Servera Pad See Ew toppad med lite chili flakes.
Smaklig måltid!