Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Chiligryta med svarta bönor, tortillachips och guacamole
Nytt recept
Under 35 min
17 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Röd chili
½ st
Vitlök
2 klyfta
Svarta bönor
1 förp
Olivolja
1 msk
Chipotlekrydda
1 tsk
Spiskummin
½ msk
Malen kanel
1 krm
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Rödvinsvinäger
½ msk
Socker
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Lime
½ st
Koriander
10 g
Tortillachips
1 påse
Avokado
1 st
Lime
½ st
Koriander
10 g
Röd chili
⅓ st
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 630 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 15 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta.
Tärna röd paprika. Klyfta rödlök. Finhacka all röd chili och vitlök. Häll av och skölj svarta bönor. Grovhacka all koriander.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs paprika, lök, chili, vitlök, chipotle, spiskummin och malen kanel ca 3 min.
Rör ner krossade tomater, bönor, vatten, rödvinsvinäger, socker och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Mosa avokado med en gaffel. Lägg i en skål och tillsätt limesaft, koriander och resten av den röda chilin. Smaka av med lite salt.
Klyfta resten av limen. Toppa chiligrytan med koriander. Servera med guacamole, tortillachips och limeklyfta.
Smaklig måltid!