25-35
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Chiligryta med svarta bönor, tortillachips och guacamole
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- rödvinsvinäger
- socker
- salt
- svartpeppar
Chiligryta
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Röd chili
½ st
Vitlök
2 klyfta
Svarta bönor
1 förp
Olivolja
1 msk
Chipotlekrydda
1 tsk
Spiskummin
½ msk
Malen kanel
1 krm
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Rödvinsvinäger
½ msk
Socker
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Till servering
Lime
½ st
Koriander
10 g
Tortillachips
1 påse
Guacamole
Avokado
1 st
Lime
½ st
Koriander
10 g
Röd chili
⅓ st
Salt
Näringsvärde per portion
- Energi 630 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 74 g
- Protein 15 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta.
- Förberedelser: Tärna röd paprika. Klyfta rödlök. Finhacka all röd chili och vitlök. Häll av och skölj svarta bönor. Grovhacka all koriander.
- Chiligryta: Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs paprika, lök, chili, vitlök, chipotle, spiskummin och malen kanel ca 3 min.
- Rör ner krossade tomater, bönor, vatten, rödvinsvinäger, socker och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Guacamole: Mosa avokado med en gaffel. Lägg i en skål och tillsätt limesaft, koriander och resten av den röda chilin. Smaka av med lite salt.
- Klyfta resten av limen. Toppa chiligrytan med koriander. Servera med guacamole, tortillachips och limeklyfta.