Kryddstekt kyckling med ugnsbakad pilaff och gräslöksyoghurt
Utan gluten

Kryddstekt kyckling med ugnsbakad pilaff och gräslöksyoghurt

4.01 (493)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • kycklingbuljong
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Vatten
4 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Bananschalottenlök
1 st
Morot
2 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Linas tre kryddor
2 tsk
Basmatiris
125 g
Gräslök
20 g
Matyoghurt
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Gurka
½ st
Kycklingfilé
300 g
Linas tre kryddor
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 557 kcal
  • Fett: 12 g
  • Kolhydrater: 66 g
  • Protein: 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du ingen bra gryta? Det går även bra att koka riset i en kastrull och stek klart kycklingen i stekpannan.

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong i en kastrull. Finhacka bananschalottenlök. Skala och tärna morot. 
 Hetta upp lite olivolja i en rymlig ugnstålig kastrull eller stekgryta med lock (se tips!). Fräs lök, pressad vitlök, morot och Linas tre kryddor ca 3 min. Ta från värmen och rör ner basmatiris och salt. Slå på den kokande buljongen och täck med lock. Sätt in grytan i ugnen och sänk ugnstemperaturen till 175°C. Tillaga mitt i ugnen 20 min. 
Strimla gräslök. Lägg i en skål och blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar. Skär gurka i stavar och ställ i glas.
 Krydda kycklingfilé runt om med Linas tre kryddor, salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen på medelvärme ca 3 min per sida.
 Rör om riset i grytan och lägg ner kycklingen. Tillaga klart i ugnen utan lock ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera ugnsbakad pilaff med kryddstekt kyckling, gräslöksyoghurt och gurkstavar.
Smaklig måltid!