Kryddstekt kyckling med ugnsbakad pilaff och gräslöksyoghurt
40
Utan gluten

Kryddstekt kyckling med ugnsbakad pilaff och gräslöksyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • kycklingbuljong
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Pilaff

Vatten
4 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Bananschalottenlök
1 st
Morot
2 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Linas tre kryddor
2 tsk
Basmatiris
125 g

Gräslöksyoghurt

Gräslök
20 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 ½ dl
Salt
Svartpeppar
Gurka
½ st

Kryddstekt kyckling

Kycklingfilé
300 g
Linas tre kryddor
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 557 kcal
  • Fett 12 g
  • Kolhydrater 66 g
  • Protein 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du ingen bra gryta? Det går även bra att koka riset i en kastrull och stek klart kycklingen i stekpannan.

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Förberedelser: Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong i en kastrull. Finhacka bananschalottenlök. Skala och tärna morot. 
  3. Pilaff: Hetta upp lite olivolja i en rymlig ugnstålig kastrull eller stekgryta med lock (se tips!). Fräs lök, pressad vitlök, morot och Linas tre kryddor ca 3 min. Ta från värmen och rör ner basmatiris och salt. Slå på den kokande buljongen och täck med lock. Sätt in grytan i ugnen och sänk ugnstemperaturen till 175°C. Tillaga mitt i ugnen 20 min. 
  4. Gräslöksyoghurt: Strimla gräslök. Lägg i en skål och blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar. Skär gurka i stavar och ställ i glas.
  5. Kryddstekt kyckling: Krydda kycklingfilé runt om med Linas tre kryddor, salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen på medelvärme ca 3 min per sida.
  6. Pilaff: Rör om riset i grytan och lägg ner kycklingen. Tillaga klart i ugnen utan lock ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  7. Servera ugnsbakad pilaff med kryddstekt kyckling, gräslöksyoghurt och gurkstavar.