Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- flytande honung
- vitvinsvinäger
Rostad potatis
Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Nötfärsjärpar
Nötfärs
250 g
Vatten
1 msk
Paprikapulver
1 tsk
Spiskummin
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Potatissallad
Rödlök
1 st
Tomat
2 st
Mixsallad
65 g
Näringsvärde per portion
- Energi 514 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 45 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad potatis: Lägg småpotatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min.
- Nötfärsjärpar: Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med vatten, paprikapulver, spiskummin, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till ca 6 järpar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek järparna runt om ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Dressing: Blanda olivolja, honung, vitvinsvinäger, pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar i en rymlig bunke.
- Potatissallad: Finhacka rödlök och tärna tomat. Blanda mixsallad och grönsaker med dressingen och den rostade potatisen. Smaka av med lite salt.
- Servera kryddiga nötfärsjärpar med potatissallad.