Kryddiga nötfärsjärpar med potatissallad
Laktosfri
Utan gluten

Kryddiga nötfärsjärpar med potatissallad

3.81 (118)
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Bakplåtspapper
    • flytande honung
    • olivolja
    • salt
    • svartpeppar
    • vatten
    • vitlök
    • vitvinsvinäger
    Småpotatis
    450 g
    Bakplåtspapper
    Olivolja
    1 tsk
    Salt
    Svartpeppar
    Nötfärs
    250 g
    Vatten
    1 msk
    Paprikapulver
    1 tsk
    Spiskummin
    1 tsk
    Vitlök
    1 klyfta
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Olivolja
    Rödlök
    1 st
    Tomat
    2 st
    Mixsallad
    65 g
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    514 kcal
    Fett:
    24 g
    Kolhydrater:
    45 g
    Protein:
    30 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
    Lägg småpotatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min.
    Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med vatten, paprikapulver, spiskummin, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till ca 6 järpar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek järparna runt om ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
    Blanda olivolja, honung, vitvinsvinäger, pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar i en rymlig bunke. 
    Finhacka rödlök och tärna tomat. Blanda mixsallad och grönsaker med dressingen och den rostade potatisen. Smaka av med lite salt.
    Servera kryddiga nötfärsjärpar med potatissallad.
    Smaklig måltid!