Laktosfri
Utan gluten
Kryddiga nötfärsjärpar med potatissallad
3.81 (118)
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flytande honung
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Vatten
1 msk
Paprikapulver
1 tsk
Spiskummin
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Rödlök
1 st
Tomat
2 st
Mixsallad
65 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 514 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 45 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg småpotatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min.
Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med vatten, paprikapulver, spiskummin, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till ca 6 järpar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek järparna runt om ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Blanda olivolja, honung, vitvinsvinäger, pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar i en rymlig bunke.
Finhacka rödlök och tärna tomat. Blanda mixsallad och grönsaker med dressingen och den rostade potatisen. Smaka av med lite salt.
Servera kryddiga nötfärsjärpar med potatissallad.
Smaklig måltid!