Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- salt
- svartpeppar
- pastavatten
Bacon- & svampfräs
Bacon
1 förp
Champinjoner
125 g
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Salt
Svartpeppar
Äggblandning
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Ägg (Ägg)
2 st
Till servering
Linguine (Vete)
200 g
Pastavatten
½ dl
Bladpersilja
10 g
Cocktailtomater
250 g
Näringsvärde per portion
- Energi 690 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 77 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Frys in äggvitan och använd när du lagar omelett eller pannkakor.
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3. Använd gärna en vattenkokare.
- Bacon- och svampfräs: Strimla bacon tunt och dela champinjonerna. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs bacon, svamp och pressad vitlök ca 5 min på hög värme tills det fått fin färg.
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan.
- Äggblandning: Finriv parmesanost. Knäck äggen försiktigt i en bunke. Lyft upp äggulorna och lägg i en skål (se tips). Vispa ihop äggulor och riven parmesan med en gaffel.
- Blanda avrunnen pasta, det sparade pastavattnet, bacon- och svampfräs och äggblandningen i den använda pastakastrullen. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
- Hacka bladpersilja. Strö persiljan över pastan och servera med cocktailtomater.