Utan gluten
Salviakryddade fläskfärsbiffar med krämig potatis, äpple och dillsallad
4.07 (100)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- mjölk
- olja
- salt
- ströbröd
- svartpeppar
- vatten
Ströbröd
2 msk
Mjölk
1 ½ msk
Salt
½ tsk
Torkad salvia
¾ tsk
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Olja
Matyoghurt
1 dl
Dijonsenap
1 msk
Vatten
1 msk
Flytande honung
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Småpotatis
450 g
Rött äpple
2 st
Rödlök
1 st
Dill
20 g
Mâchesallad
65 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 646 kcal
- Fett:
- 33 g
- Kolhydrater:
- 60 g
- Protein:
- 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Kvarta potatis. Koka mjuk i lättsaltat vatten.
Blanda ströbröd, mjölk, salt, torkad salvia och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner fläskfärs och forma färsen till 2 biffar. Stek biffarna i en stekpanna med lite neutral olja ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i mitten av ugnen ca 12 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Blanda matyoghurt, dijonsenap, vatten, flytande honung, salt och nymald svartpeppar i en skål.
Häll av potatisen och låt svalna något. Skär äpple i små tärningar och finhacka rödlök. Lägg allt i en rymlig bunke tillsammans med kokt potatis. Blanda ner senapsdressingen och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka dill och strö över potatissalladen. Servera med salviakryddade fläskfärsbiffar och mâchesallad.
Smaklig måltid!