Salladswraps med Pulled Vegme, mangosalsa och picklad lök
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Salladswraps med Pulled Vegme, mangosalsa och picklad lök

Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ättiksprit (12%)
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Vatten
2 msk
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Bananschalottenlök
1 st
Mango
1 st
Lime
1 st
Chili flakes
2 krm
Salt
1 krm
Olivolja
1 tsk
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Sambal oelek
1 tsk
Pulled Vegme
1 förp
(Sojabönor)
Jasminris
135 g
Romansallad
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
674 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
81 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda vatten, socker och ättiksprit i en skål. Rör om tills sockret löst sig. Skiva bananschalottenlök tunt och rör ner i skålen.
Skala och tärna mango. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft, chili flakes och salt.
 Blanda en marinad av olivolja, japansk soja, vitvinsvinäger, pressad vitlök och sambal oelek i en skål. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek Pulled Vegme ca 4 min. Tillsätt marinaden och stek ytterligare ca 1 min.
Plocka blad från romansallad och lägg på ett fat. Fyll med jasminris, Pulled Vegme, mangosalsa och picklad lök.  
Smaklig måltid!