Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Salladswraps med Pulled Vegme, mangosalsa och picklad lök
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ättiksprit (12%)
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- socker
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Vatten
2 msk
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Bananschalottenlök
1 st
Mango
1 st
Lime
1 st
Chili flakes
2 krm
Salt
1 krm
Olivolja
1 tsk
Japansk sojasås
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Sambal oelek
1 tsk
Pulled Vegme
1 förp
Jasminris
135 g
Romansallad
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 674 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 81 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda vatten, socker och ättiksprit i en skål. Rör om tills sockret löst sig. Skiva bananschalottenlök tunt och rör ner i skålen.
Skala och tärna mango. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft, chili flakes och salt.
Blanda en marinad av olivolja, japansk soja, vitvinsvinäger, pressad vitlök och sambal oelek i en skål. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek Pulled Vegme ca 4 min. Tillsätt marinaden och stek ytterligare ca 1 min.
Plocka blad från romansallad och lägg på ett fat. Fyll med jasminris, Pulled Vegme, mangosalsa och picklad lök.
Smaklig måltid!