Vegetariskt
Gräddig svamppanna
med frasig gnocchi och mozzarella3.41 (160)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
Potatisgnocchi
1 förp
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Champinjoner
200 g
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Salt
2 krm
Crème fraiche kantarell
1 dl
Svartpeppar
Timjan
20 g
Mozzarella
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 732 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 93 g
- Protein:
- 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
Kvarta champinjoner. Klyfta gul lök. Skiva vitlök tunt.
Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs svamp, lök och vitlök ca 5 min, tills de mjuknat. Tillsätt crème fraiche kantarell, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Låt puttra på svag värme tills servering.
Häll av gnocchin. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs gnocchin med salt och lite nymald svartpeppar ca 5 min, tills den fått fin färg.
Repa bladen från timjan. Vänd ner hälften i svamppannan. Dela mozzarella i mindre bitar.
Servera nystekt gnocchi med gräddig svamppanna. Toppa med mozzarella och timjan.
Smaklig måltid!