Gräddig svamppanna med frasig gnocchi och mozzarella
Vegetariskt

Gräddig svamppanna

med frasig gnocchi och mozzarella
3.41 (160)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Potatisgnocchi
1 förp
(Vete)
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Champinjoner
200 g
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Salt
2 krm
Crème fraiche kantarell
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Svartpeppar
Timjan
20 g
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
732 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
93 g
Protein:
25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min. 
Kvarta champinjoner. Klyfta gul lök. Skiva vitlök tunt. 
Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs svamp, lök och vitlök ca 5 min, tills de mjuknat. Tillsätt crème fraiche kantarell, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Låt puttra på svag värme tills servering. 
Häll av gnocchin. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs gnocchin med salt och lite nymald svartpeppar ca 5 min, tills den fått fin färg. 
Repa bladen från timjan. Vänd ner hälften i svamppannan. Dela mozzarella i mindre bitar.
Servera nystekt gnocchi med gräddig svamppanna. Toppa med mozzarella och timjan. 
Smaklig måltid!