Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- socker
Sojastekt färs
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Japansk sojasås (Sojabönor)
1 påse
Socker
½ msk
Tillbehör
Jasminris
135 g
Koriander
10 g
Gurka
½ st
Romansallad
½ st
Rivna morötter
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 610 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 67 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Ät helst i djup tallrik! Lägg riset i botten och toppa med tillbehör. Ringla lite japansk soja på toppen.
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Sojastekt färs: Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och stek nötfärs ca 3 min, tills den är helt genomstekt. Tillsätt pressad vitlök, japansk soja och socker. Låt steka ytterligare ca 3 min.
- Grovhacka koriander. Skiva gurka tunt. Blanda gurka och koriander i en skål. Riv romansallad i grova bitar.
- Servera sojastekt färs med nykokt ris och grönsaker (se tips!).