Sojastekt nötfärs med koriander- och gurksallad
15-20
Laktosfri

Sojastekt nötfärs med koriander- och gurksallad

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • socker

Sojastekt färs

Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Japansk sojasås (Sojabönor)
1 påse
Socker
½ msk

Tillbehör

Jasminris
135 g
Koriander
10 g
Gurka
½ st
Romansallad
½ st
Rivna morötter
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 610 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 67 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Ät helst i djup tallrik! Lägg riset i botten och toppa med tillbehör. Ringla lite japansk soja på toppen.

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sojastekt färs: Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och stek nötfärs ca 3 min, tills den är helt genomstekt. Tillsätt pressad vitlök, japansk soja och socker. Låt steka ytterligare ca 3 min.
  3. Grovhacka koriander. Skiva gurka tunt. Blanda gurka och koriander i en skål. Riv romansallad i grova bitar. 
  4. Servera sojastekt färs med nykokt ris och grönsaker (se tips!).