Stekt lax med grön dillsås och potatis
25-35
Utan gluten

Stekt lax med grön dillsås och potatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • mild senap
  • flytande honung
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja
  • flingsalt

Dillsås

Dill
20 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Mild senap (Senap)
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt

Stekt lax

Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Neutral olja

Till servering

Potatis
450 g
Morot
1 st
Gurka
1 st
Flingsalt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 571 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 45 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skala och skär morot i stubbar. Låt koka med potatisen de sista 7 min.
  2. Grön dillsås: Grovhacka dill och lägg i en mixerbunke. Tillsätt matyoghurt, pressad vitlök, mild senap, honung och vitvinsvinäger. Mixa till en sås med stavmixer. Smaka av med lite salt.
  3. Stekt lax: Krydda laxen med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek fisken med skinnsidan nedåt ca 5 min. Vänd på fisken och stek ytterligare ca 4 min, tills den är klar.
  4. Skär gurka i mindre bitar och lägg på ett fat. Strö över lite flingsalt och nymald svartpeppar.
  5. Servera nystekt lax med grön dillsås, kokt potatis och grönsaker.