Stekt lax med grön dillsås och potatis
Utan gluten

Stekt lax med grön dillsås och potatis

Nytt recept
Under 35 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • flytande honung
  • mild senap
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Dill
20 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Mild senap
1 tsk
(Senap)
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Potatis
450 g
Morot
1 st
Gurka
1 st
Flingsalt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
571 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
45 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skala och skär morot i stubbar. Låt koka med potatisen de sista 7 min.
Grovhacka dill och lägg i en mixerbunke. Tillsätt matyoghurt, pressad vitlök, mild senap, honung och vitvinsvinäger. Mixa till en sås med stavmixer. Smaka av med lite salt.
Krydda laxen med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek fisken med skinnsidan nedåt ca 5 min. Vänd på fisken och stek ytterligare ca 4 min, tills den är klar.
Skär gurka i mindre bitar och lägg på ett fat. Strö över lite flingsalt och nymald svartpeppar.
Servera nystekt lax med grön dillsås, kokt potatis och grönsaker.
Smaklig måltid!