Laktosfri
Nudelwok med sesamkyckling och sriracha
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
Äggnudlar
½ förp
Minutfilé
330 g
Hackad ingefära, vitlök och chili
1 förp
Coleslawmix
½ förp
Broccolibuketter
1 förp
Japansk sojasås
½ påse
Salt
Svartpeppar
Sesamolja
1 msk
Srirachasås
1 förp
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 638 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 56 g
- Protein:
- 52 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Det går givetvis lika bra att servera kyckling och nudlar var för sig.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Strimla minutfilé tunt. Hetta upp en wok eller rymlig stekpanna. Tillsätt en förpackning hackad ingefära, vitlök och chili och lägg ner kycklingen. Stek ca 2 min på hög värme.
Tillsätt coleslawmix, broccolibuketter och japansk soja. Stek ytterligare ca 3 min tills kycklingen är helt genomstekt. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda äggnudlar, broccoli, kycklingwok, sesamolja, srirachasås och pressad limesaft i en stor salladsskål. Smaka av med salt. Servera direkt!
Smaklig måltid!