50
Laktosfri
Porchetta - Örtstekt fläskkarré med krämig parmesanrisoni och blandade tomater
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- rödvinsvinäger
- vatten
Porchetta
Vitlök
½ klyfta
Kruspersilja
10 g
Fläskkarré
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Tomatsallad
Cocktailtomater
250 g
Kruspersilja
10 g
Olivolja
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Parmesanrisoni
Vatten
1 l
Kycklingbuljong
1 påse
Risoni (Vete)
180 g
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 716 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 70 g
- Protein 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Porchetta: Finhacka vitlök och kruspersilja. Skär fläskkarrén till en fjärilskotlett - detta görs genom att skära som att det ska bli två skivor men man skär inte helt igenom. Låt kotletten sitta ihop i botten och vik upp den. Krydda köttet med salt och nymald svartpeppar. Fyll med persilja och vitlök. Rulla ihop kotletten från långsidan. Fäst med tandpetare eller bind upp med steksnöre.
- Stek fläskkarrérullen i en stekpanna med lite olivolja med öppningen neråt. Stek sedan runtom. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 25 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Tomatsallad: Skär tomaterna i olika stora bitar. Halvera några, kvarta några och spara några hela. Grovhacka kruspersilja. Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
- Parmesanrisoni: Koka upp vatten och buljong i en kastrull. Tillsätt risoni och koka enligt tidsangivelsen på förpackningen. Häll av vattnet och lägg tillbaka risonin i kastrullen. Blanda ner riven parmesan. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
- Skär porchettan i skivor och servera med krämig risoni och tomatsallad.