Kanelkryddad aubergine- och potatismoussaka
Utan gluten

Kanelkryddad aubergine- och potatismoussaka

Nytt recept
Under 50 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flingsalt
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Salt
Svartpeppar
Aubergine
1 st
Olivolja
¾ msk
Salt
½ tsk
Torkad rosmarin
½ tsk
Svartpeppar
Gröna linser
1 förp
Pizzasås
1 förp
Vatten
½ dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Malen kanel
1 krm
Grönsaksbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Ruccola
30 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flingsalt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
519 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
57 g
Protein:
21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär bakpotatis och aubergine i tunna skivor, ca ½ cm. Häll av och skölj gröna linser.
Lägg potatisskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek aubergineskivorna på hög värme i omgångar, tills de fått fin färg. Lägg över på ett fat och krydda med salt, torkad rosmarin och nymald svartpeppar. Spara stekpannan.
Häll pizzasås i den använda stekpannan. Tillsätt gröna linser, vatten, vispgrädde, mjölk, malen kanel, smulad grönsaksbuljong, lite salt och nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min.
Smörj en ugnsform. Varva aubergine, potatis och sås. Det sista lagret ska vara aubergineskivor. Strö på riven parmesan. Gratinera i övre delen av ugnen ca 15 min.
 Lägg ruccola i en salladsskål. Dressa med vitvinsvinäger och lite flingsalt. 
Servera nygräddad moussaka med ruccolasallad.
Smaklig måltid!