Utan gluten
Kanelkryddad aubergine- och potatismoussaka
Nytt recept
Under 50 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flingsalt
- mjölk
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Salt
Svartpeppar
Aubergine
1 st
Olivolja
¾ msk
Salt
½ tsk
Torkad rosmarin
½ tsk
Svartpeppar
Gröna linser
1 förp
Pizzasås
1 förp
Vatten
½ dl
Vispgrädde
½ dl
Mjölk
1 dl
Malen kanel
1 krm
Grönsaksbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Riven parmesan
50 g
Ruccola
30 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flingsalt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 519 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 57 g
- Protein:
- 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär bakpotatis och aubergine i tunna skivor, ca ½ cm. Häll av och skölj gröna linser.
Lägg potatisskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek aubergineskivorna på hög värme i omgångar, tills de fått fin färg. Lägg över på ett fat och krydda med salt, torkad rosmarin och nymald svartpeppar. Spara stekpannan.
Häll pizzasås i den använda stekpannan. Tillsätt gröna linser, vatten, vispgrädde, mjölk, malen kanel, smulad grönsaksbuljong, lite salt och nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min.
Smörj en ugnsform. Varva aubergine, potatis och sås. Det sista lagret ska vara aubergineskivor. Strö på riven parmesan. Gratinera i övre delen av ugnen ca 15 min.
Lägg ruccola i en salladsskål. Dressa med vitvinsvinäger och lite flingsalt.
Servera nygräddad moussaka med ruccolasallad.
Smaklig måltid!