Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- svaveldioxid,
- korn,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitvinsvinäger
- vitlök
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
Apelsin- & yoghurtaioli
Apelsin
½ st
Olivolja
½ msk
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitvinsvinäger
½ tsk
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Bouillabaisse
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Fänkål
1 st
Bladpersilja
20 g
Olivolja
1 msk
Salt
Torkad timjan
1 tsk
Saffran
1 förp
Tomatpuré
1 msk
Vitt matlagningsvin (Svaveldioxid)
2 dl
Kons. körsbärstomater
1 förp
Kycklingbuljong
1 påse
Svartpeppar
Torskfilé (Fisk)
300 g
Till servering
Surdegsbaguette (Korn, Vete)
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 712 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 90 g
- Protein 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Baka surdegsbaguette till servering.
- Apelsin- och yoghurtaioli: Tvätta apelsinen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet (det vita smakar beskt). Lägg skalet i en liten skål och blanda ner olivolja, matyoghurt, vitvinsvinäger, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.
- Bouillabaisse: Finhacka gul lök och skiva vitlök tunt. Tärna fänkål (ca 1x1 cm). Plocka bladen från bladpersiljan. Grovstrimla bladen och finhacka stjälkarna. Pressa saft från den använda apelsinen (ca ½ dl), spara till punkt 5.
- Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök, fänkål, persiljestjälkar, lite salt och torkad timjan ca 3 min.
- Rör ner saffran, tomatpuré, apelsinsaft, vitt vin, konserverade körsbärstomater, smulad kycklingbuljong och nymald svartpeppar. Koka ca 10 min under lock.
- Torka av torskfilé med hushållspapper. Skär fisken i grytbitar och krydda med lite salt. Vänd ner i grytan och sjud ca 4 min, tills fisken är klar. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Toppa bouillabaisse med grovstrimlad persilja. Servera med en klick apelsin- och yoghurtaioli och nygräddad surdegsbaguette.