Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- salt
- svartpeppar
Till servering
Spaghetti (Vete)
200 g
Morot
2 st
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Köttfärssås
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Smör (Mjölk)
1 tsk
Nötfärs
250 g
Pizzasås
1 förp
Tomatpuré
¼ förp
Vitlök
1 klyfta
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad oregano
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 730 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 88 g
- Protein 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Tärna bananschalottenlök och tomat. Skala och dela morötter i stavar.
- Köttfärssås: Hetta upp smör i en stekgryta. Bryn lök, tomat och nötfärs ca 3 min. Tillsätt pizzasås, tomatpuré, pressad vitlök och smulad kycklingbuljong. Låt puttra ca 6 min. Rör ner torkad oregano mot slutet. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Finriv parmesanost. Servera köttfärssås med nykokt spaghetti, riven parmesan och morotsstavar.