Chicken Kerala med färsk ingefära, kokosmjölk och bombaypotatis
Utan gluten

Chicken Kerala

med färsk ingefära, kokosmjölk och bombaypotatis
Nytt recept
Under 40 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Garam masala
1 tsk
Salt
2 krm
Kycklingfilé
300 g
Potatis
450 g
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Curry
1 tsk
Olivolja
Salt
1 krm
Mâchesallad
65 g
Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Koriander
20 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
½ krm
Rödlök
½ st
Vitlök
2 klyfta
Ingefära
½ bit
Olivolja
Curry
1 tsk
Garam masala
1 tsk
Cayennepeppar
1 krm
Vatten
½ dl
Kokosmjölk
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Näringsinnehåll per portion
Energi:
671 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
53 g
Protein:
46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Blanda matyoghurt, garam masala och salt i en bunke. Skär kycklingen i mindre bitar och blanda ner i yoghurtmarinaden. Låt marinera minst 10 min (gärna längre).
Skala och skär potatis i små klyftor. Koka upp vatten, smulad kycklingbuljong och curry i en kastrull. Tillsätt potatisen och koka ca 7 min. Häll av och låt potatisen ånga av ordentligt. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja och salt. Rosta i övre delen av ugnen tills potatisen fått fin färg, ca 15 min.
Skala och tärna gurka. Finhacka rödlök och grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda med vitvinsvinäger och salt.
Finhacka rödlök, vitlök och ingefära (ca 1 msk).
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna eller stekgryta. Stek den yoghurtmarinerade kycklingen (inkl. marinad) 1-2 min. Tillsätt lök, vitlök och ingefära. Krydda med curry, garam masala och cayennepeppar, låt fräsa ytterligare 1 min. Blanda ner vatten, kokosmjölk och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 6 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Blanda bombaypotatis med mâchesallad. Servera kycklinggrytan med bombaypotatis och gurksalsa.
Smaklig måltid!