Kycklingcurry med kokosmjölk och apelsin
Laktosfri
Utan gluten

Kycklingcurry med kokosmjölk

och apelsin
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olja
    • salt
    • vatten
    • vitlök
    • vitvinsvinäger
    Apelsin
    1 st
    Gul lök
    1 st
    Tomat
    1 st
    Minutfilé
    330 g
    Olja
    Curry
    ½ msk
    Vitlök
    1 klyfta
    Salt
    2 krm
    Kokosmjölk
    1 förp
    Vatten
    ½ dl
    Vitvinsvinäger
    ½ msk
    Kycklingbuljong
    1 påse
    Babyspenat
    30 g
    Basmatiris
    135 g
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    724 kcal
    Fett:
    26 g
    Kolhydrater:
    73 g
    Protein:
    49 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    Tvätta apelsinen i ljummet vatten och finriv skalet från halva. Klyfta gul lök och tomat. Skär minutfilé i strimlor.
    Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, tomat och curry 2-3 min. Tillsätt den strimlade kycklingen, pressad vitlök och salt. Stek ytterligare 2-3 min.
    Rör ner pressad saft från hela apelsinen, kokosmjölk, vatten, vitvinsvinäger och smulad kycklingbuljong. Sjud 4-5 min, tills kycklingen är helt genomstekt. 
    Vänd ner babyspenat och strö det rivna apelsinskalet över grytan med kycklingcurry. Servera med nykokt basmatiris.
    Smaklig måltid!