Laktosfri
Utan gluten
Kycklingcurry med kokosmjölk
och apelsinNytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Apelsin
1 st
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Minutfilé
330 g
Olja
Curry
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Kokosmjölk
1 förp
Vatten
½ dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Kycklingbuljong
1 påse
Babyspenat
30 g
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 724 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 73 g
- Protein:
- 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Tvätta apelsinen i ljummet vatten och finriv skalet från halva. Klyfta gul lök och tomat. Skär minutfilé i strimlor.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, tomat och curry 2-3 min. Tillsätt den strimlade kycklingen, pressad vitlök och salt. Stek ytterligare 2-3 min.
Rör ner pressad saft från hela apelsinen, kokosmjölk, vatten, vitvinsvinäger och smulad kycklingbuljong. Sjud 4-5 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Vänd ner babyspenat och strö det rivna apelsinskalet över grytan med kycklingcurry. Servera med nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!