Utan gluten
Chili- och sesamstekt kyckling
med krämigt ägg och sojadressingNytt recept
Under 25 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- ättiksprit (12%)
- olja
- salt
- socker
- vitlök
Jasminris
135 g
Ägg
1 st
Salladslök
¼ förp
Koriander
20 g
Gurka
1 st
Salt
1 krm
Socker
½ msk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Matyoghurt
1 dl
Japansk sojasås
1 msk
Salladslök
¾ förp
Olja
Salt
Vitlök
1 klyfta
Minutfilé
300 g
Olja
Sesamfrön
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
Chili flakes
2 krm
Japansk sojasås
1 msk
Babyspenat
30 g
Socker
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 614 kcal
- Fett:
- 13 g
- Kolhydrater:
- 70 g
- Protein:
- 54 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Rosta gärna sesamfröna i en torr, het stekpanna.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skiva gurka i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg i en bunke och blanda ner salt, socker och ättiksprit. Låt stå till servering, blanda runt då och då.
Koka upp en kastrull med vatten. Lägg ner ägget och koka 7 min. Spola i kallt vatten.
Blanda matyoghurt och japansk soja i en liten skål.
Skär salladslöken i bitar (ca 5 cm). Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek löken med lite salt på hög värme ca 1 min. Blanda ner pressad vitlök mot slutet. Lägg på en tallrik. Spara pannan.
Skär minutfilé i mindre bitar. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Stek kycklingen på hög värme ca 2 min. Sänk värmen och blanda ner sesamfrön, pressad vitlök, salt och chili flakes. Stek ytterligare ca 2 min. Tillsätt japansk soja och socker. Sjud tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Blanda ner babyspenat mot slutet.
Strimla salladslök. Skala och dela ägget. Lägg upp ris i botten på 2 skålar. Fördela stekt kyckling, stekt salladslök, ägg och inlagd gurka i skålarna. Toppa med sojayoghurt, sesamfrön, strimlad salladslök och koriander!
Smaklig måltid!