Utan gluten
Gremolatakyckling
med klyftpotatisNytt recept
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Småpotatis
450 g
Olivolja
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Citron
1 st
Bladpersilja
20 g
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olivolja
2 tsk
Tomat
2 st
Gurka
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 563 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 46 g
- Protein:
- 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta småpotatis. Lägg i en stor ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills potatisen är klar.
Tvätta citronen, finriv skalet och lägg i en rymlig bunke. Grovhacka bladpersilja. Blanda ner persilja, pressad vitlök, olivolja och pressad saft från halva citronen i bunken.
Krydda minutfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek kycklingen runtom ca 8 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skär tomat och gurka i mindre bitar. Finhacka bananschalottenlök. Blanda allt till en sallad. Dressa med pressad saft från resten av citronen, olivolja och lite salt.
Vänd ner den stekta kycklingen i gremolatan och servera med klyftpotatis, sallad och en klick matyoghurt.
Smaklig måltid!