Blue cheese burger med karamelliserad lök och päronsalsa
Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olja
- salt
- smör
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
Rödlök
1 st
Smör
Socker
1 krm
Salt
½ krm
Päron
1 st
Salt
½ krm
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
1 ½ tsk
Nötfärs
250 g
Ädelost
80 g
Vatten
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Hamburgerbröd
2 st
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 787 kcal
- Fett:
- 36 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär småpotatis i tunna skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite neutral olja och salt. Tillaga mitt i ugnen ca 16 min, tills chipsen har fått en gyllenbrun färg.
Skiva rödlök tunt. Stek på medelvärme i en stekpanna med lite smör tills den är helt mjuk, ca 10 min. Krydda med socker och salt.
Fintärna päron. Lägg i en skål och blanda med salt, nymald svartpeppar och vitvinsvinäger.
Blanda ut nötfärsen med vatten. Forma till 2 biffar. Krydda biffarna på båda sidor med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp en stekpanna med lite neutral olja. Stek burgarna på hög värme ca 1 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga burgarna i nedre delen av ugnen ca 5 min. Ta ut och fördela ädelost på burgarna. Tillaga klart ytterligare ca 3 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Värm hamburgerbröd hastigt i en stekpanna eller i ugnen. Fyll de varma bröden med karamelliserad rödlök, babyspenat, ädelostgratinerade burgare och päronsalsa. Servera med potatischips.
Smaklig måltid!