Blue cheese burger med karamelliserad lök och päronsalsa

Blue cheese burger med karamelliserad lök och päronsalsa

Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
Rödlök
1 st
Smör
(Mjölk)
Socker
1 krm
Salt
½ krm
Päron
1 st
Salt
½ krm
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
1 ½ tsk
Nötfärs
250 g
Ädelost
80 g
(Mjölk, Laktos)
Vatten
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
787 kcal
Fett:
36 g
Kolhydrater:
74 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär småpotatis i tunna skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite neutral olja och salt. Tillaga mitt i ugnen ca 16 min, tills chipsen har fått en gyllenbrun färg.
Skiva rödlök tunt. Stek på medelvärme i en stekpanna med lite smör tills den är helt mjuk, ca 10 min. Krydda med socker och salt.
Fintärna päron. Lägg i en skål och blanda med salt, nymald svartpeppar och vitvinsvinäger.
Blanda ut nötfärsen med vatten. Forma till 2 biffar. Krydda biffarna på båda sidor med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp en stekpanna med lite neutral olja. Stek burgarna på hög värme ca 1 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga burgarna i nedre delen av ugnen ca 5 min. Ta ut och fördela ädelost på burgarna. Tillaga klart ytterligare ca 3 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Värm hamburgerbröd hastigt i en stekpanna eller i ugnen. Fyll de varma bröden med karamelliserad rödlök, babyspenat, ädelostgratinerade burgare och päronsalsa. Servera med potatischips.
Smaklig måltid!