
Utan gluten
Kryddrostad kyckling
med sesamstekt brysselkål och asiatisk yoghurtsåsNytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- japansk soja
- olja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- vitlök
- vitvinsvinäger
Matyoghurt
1 dl
Japansk sojasås
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Vitlök
½ klyfta
Sesamolja
½ tsk
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
½ tsk
Malen koriander
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Olja
Japansk soja
2 msk
Sesamolja
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Svartpeppar
Brysselkål
½ förp
Olja
Sesamfrön
2 msk
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 697 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 64 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 150°C (varmluft) eller 175°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg matyoghurt i en skål och vispa ner japansk soja, sambal oelek, pressad vitlök och sesamolja.
Krydda kycklinglårfilé med salt, malen koriander och malen ingefära (skär inte bort någonting från kycklingen, fettet smälter i stekpannan och ger smak). Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn kycklingen 1-2 min per sida tills den fått färg. Tillaga klart i mitten av ugnen ca 15 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Häll sesamolja i en rymlig skål och blanda ner japansk soja, sesamolja, flytande honung, vitvinsvinäger och nymald svartpeppar. Ansa brysselkålen (det nedersta på roten och eventuellt de yttersta bladen). Halvera kålen. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek brysselkålen ca 4 min. Tillsätt sesamfrön och stek ytterligare ca 1 min. Vänd ner brysselkålen i skålen med sojablandningen.
Servera kryddrostad kyckling med sesamstekt brysselkål och asiatisk yoghurtsås.
Smaklig måltid!