Mexikanska albondigas på kalkon med rostad majscrème, tomat och koriander
Utan gluten

Mexikanska albondigas på kalkon med rostad majscrème, tomat och koriander

Nytt recept
Under 35 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vitlök
Jasminris
135 g
Tomat
1 st
Koriander
10 g
Gul lök
½ st
Röd chili
½ st
Majs
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Spiskummin
½ tsk
Paprikapulver
½ tsk
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Gul lök
½ st
Röd chili
½ st
Lime
1 st
Kalkonfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Koriander
10 g
Ströbröd
1 msk
Malen koriander
½ tsk
Spiskummin
½ tsk
Paprikapulver
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
625 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
76 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka all koriander, lägg undan hälften till punkt 4 och hälften till servering. Finhacka en hel gul lök och en hel röd chili, lägg undan hälften till punkt 3 och hälften till punkt 4. Tärna tomat, spara till punkt 5. 
Finhacka vitlök. Häll av majs. Lägg majsen på hushållspapper och låt rinna av. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs majs, gul lök, vitlök och röd chili, tills majsen fått lite färg. Krydda med spiskummin och paprikapulver. Häll den rostade majsen i en mixerbunke, tillsätt matyoghurt och mixa slät med en stavmixer, smaka av med lite salt. Spara stekpannan till köttbullarna i punkt 5.
Finriv vitlök. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet, lägg i en bunke. Tillsätt kalkonfärs, gul lök, vitlök, koriander, chili, ströbröd, malen koriander, spiskummin, paprikapulver, salt och nymald svartpeppar till bunken. Blanda till en smet och forma till 8-10 köttbullar.
Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Stek köttbullarna runt om ca 3 min. Sänk till medelvärme och fräs ytterligare ca 7 min. Tillsätt tärnad tomat och låt allt steka ca 4 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Klyfta den använda limen. Servera nystekta köttbullar med majscrème, limeklyfta och ris. Toppa med hackad koriander. 
Smaklig måltid!