Frasig fläskkotlett med asiatisk kålsallad
Laktosfri

Frasig fläskkotlett med asiatisk kålsallad

3.79 (103)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • dijonsenap
  • flytande honung
  • ketchup
  • olja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vitlök
Sesamfrön
½ msk
(Sesamfrön)
Lime
1 st
Morot
1 st
Rödkål
250 g
Malen ingefära
½ tsk
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Sambal oelek
½ tsk
Flytande honung
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
¼ dl
(Ägg)
Ägg
1 st
(Ägg)
Panko
¾ dl
(Vete)
Olja
1 tsk
Ketchup
½ dl
Japansk sojasås
½ msk
(Sojabönor)
Rödvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Dijonsenap
1 tsk
(Senap)
Sambal oelek
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Jasminris
135 g
Koriander
20 g
Sesamfrön
½ msk
(Sesamfrön)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
801 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
99 g
Protein:
44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta alla sesamfrön i en torr stekpanna, rör om så det inte bränner. Lägg undan hälften till punkt 4 och resten till servering. Spara stekpannan.
Tvätta limen i ljummet vatten och finrivet skalet. Skala och grovriv morot. Finstrimla rödkål. Blanda rödkål, morot, pressad saft från halva limen, finrivet skal från limen, malen ingefära, japansk soja, sambal oelek, flytande honung, pressad vitlök, rostade sesamfrön och salt.  
Skär fläskkotlett i 2 jämnstora skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg vetemjöl, ägg (lätt uppvispat) och panko på tre separata tallrikar. Vänd skivorna först i vetemjöl, sedan ägg och slutligen panko. Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan och stek kotletterna ca 3 min per sida. Lägg i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 7 min, tills kotletterna är helt genomstekta (innertemp 72°C). 
Blanda samtliga ingredienser i en liten skål tillsammans med pressad vitlök.
Grovhacka koriander och klyfta resten av limen. Servera nystekt panerad fläskkotlett med asiatisk kålsallad, en klick chilisås, limeklyfta och jasminris. Toppa med koriander och resten av sesamfröna.
Smaklig måltid!