Indisk linscurry med cashewnötter, koriander och naanbröd

Indisk linscurry med cashewnötter

koriander och naanbröd
Nytt recept
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Röda linser
80 g
Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olja
Curry
1 tsk
Garam masala
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Krossade tomater
1 förp
Kokosmjölk
2 dl
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Tomat
1 st
Grön chili
1 st
Koriander
20 g
Cashewnötter
20 g
(Cashewnötter)
Naanbröd
½ förp
(Mjölk, Vete, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
735 kcal
Fett:
35 g
Kolhydrater:
81 g
Protein:
25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Skölj röda linser. Tärna bananschalottenlök och morot i cm-stora bitar. Hacka vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs lök, vitlök och morot ca 2 min. Tillsätt curry och garam masala. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner röda linser, vitvinsvinäger, krossade tomater, kokosmjölk, vatten och smulad grönsaksbuljong. Koka ca 10 min, tills linserna är mjuka. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Tärna tomat. Skiva grön chili tunt. Grovhacka koriander och cashewnötter. Lägg upp i skålar.
Värm naanbröd enligt anvisning på förpackningen.
Servera indisk linscurry med naanbröd. Toppa med tomat, grön chili, koriander och cashewnötter. 
Smaklig måltid!