Indisk linscurry med cashewnötter
koriander och naanbrödNytt recept
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Röda linser
80 g
Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olja
Curry
1 tsk
Garam masala
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Krossade tomater
1 förp
Kokosmjölk
2 dl
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Tomat
1 st
Grön chili
1 st
Koriander
20 g
Cashewnötter
20 g
Naanbröd
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 735 kcal
- Fett:
- 35 g
- Kolhydrater:
- 81 g
- Protein:
- 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Skölj röda linser. Tärna bananschalottenlök och morot i cm-stora bitar. Hacka vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs lök, vitlök och morot ca 2 min. Tillsätt curry och garam masala. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner röda linser, vitvinsvinäger, krossade tomater, kokosmjölk, vatten och smulad grönsaksbuljong. Koka ca 10 min, tills linserna är mjuka. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Tärna tomat. Skiva grön chili tunt. Grovhacka koriander och cashewnötter. Lägg upp i skålar.
Värm naanbröd enligt anvisning på förpackningen.
Servera indisk linscurry med naanbröd. Toppa med tomat, grön chili, koriander och cashewnötter.
Smaklig måltid!