Stekt torsk med brynt gräddkokt spetskål, hasselnötter och dill
Utan gluten

Stekt torsk med brynt gräddkokt spetskål, hasselnötter och dill

Nytt recept
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • mjölk
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Spetskål
1 st
Smör
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Flytande honung
1 tsk
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
1 tsk
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Smör
(Mjölk)
Småpotatis
450 g
Dill
20 g
Hasselnötter
25 g
(Hasselnötter)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
547 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
49 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Strimla spetskål i ca 1 cm breda strimlor. Hetta upp lite smör i en stekgryta och tillsätt spetskålen, salt och honung. Bryn ca 4 min på hög värme, tills kålen fått rikligt med färg. Sänk värmen och rör ner vispgrädde och mjölk. Sjud ca 3 min. Smaka av med salt, nymald svartpeppar och vitvinsvinäger.
Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med salt. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
Grovhacka dill. Rör ner ca 2/3 i spetskålen. Toppa nystekt torskfilé med hackade hasselnötter och resten av dillen. Servera med brynt gräddkokt spetskål och kokt potatis.
Smaklig måltid!