Utan gluten
Stekt torsk med brynt gräddkokt spetskål, hasselnötter och dill
Nytt recept
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- mjölk
- salt
- smör
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Spetskål
1 st
Smör
Salt
½ tsk
Flytande honung
1 tsk
Vispgrädde
½ dl
Mjölk
2 dl
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
1 tsk
Torskfilé
300 g
Salt
½ tsk
Smör
Småpotatis
450 g
Dill
20 g
Hasselnötter
25 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 547 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 49 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Strimla spetskål i ca 1 cm breda strimlor. Hetta upp lite smör i en stekgryta och tillsätt spetskålen, salt och honung. Bryn ca 4 min på hög värme, tills kålen fått rikligt med färg. Sänk värmen och rör ner vispgrädde och mjölk. Sjud ca 3 min. Smaka av med salt, nymald svartpeppar och vitvinsvinäger.
Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med salt. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
Grovhacka dill. Rör ner ca 2/3 i spetskålen. Toppa nystekt torskfilé med hackade hasselnötter och resten av dillen. Servera med brynt gräddkokt spetskål och kokt potatis.
Smaklig måltid!