Dragonstekt fläskytterfilé med kall Café de Paris-sås och rostade rödbetor
Utan gluten

Dragonstekt fläskytterfilé med kall Café de Paris-sås

och rostade rödbetor
Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flytande honung
  • ketchup
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vitlök
Potatis
450 g
Rödbetor
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
½ tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Matyoghurt
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Torkad dragon
1 tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Curry
1 tsk
Rödvinsvinäger
½ tsk
Olivolja
1 tsk
Ketchup
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Fläskytterfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Torkad dragon
1 tsk
Smör
1 msk
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
599 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
52 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis och rödbetor. Lägg på varsin sida av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda både potatis och rödbetor med olivolja, salt och torkad rosmarin. Ringla honung över rödbetorna. Rosta i ugnen ca 25 min, tills de blivit mjuka och fått fin färg.
Lägg matyoghurt i en skål och blanda ner torkad dragon, torkad rosmarin, curry, rödvinsvinäger, olivolja, ketchup, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.
Skiva fläskytterfilé i cm-tjocka skivor. Krydda med salt, nymald svartpeppar och torkad dragon. Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera dragonstekt fläskytterfilé med kall Café de Paris-sås, rostade rödbetor och potatis.
Smaklig måltid!