Utan gluten
Dragonstekt fläskytterfilé med kall Café de Paris-sås
och rostade rödbetorNytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flytande honung
- ketchup
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- smör
- svartpeppar
- vitlök
Potatis
450 g
Rödbetor
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
½ tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Matyoghurt
1 ½ dl
Torkad dragon
1 tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Curry
1 tsk
Rödvinsvinäger
½ tsk
Olivolja
1 tsk
Ketchup
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Fläskytterfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Torkad dragon
1 tsk
Smör
1 msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 599 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 52 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis och rödbetor. Lägg på varsin sida av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda både potatis och rödbetor med olivolja, salt och torkad rosmarin. Ringla honung över rödbetorna. Rosta i ugnen ca 25 min, tills de blivit mjuka och fått fin färg.
Lägg matyoghurt i en skål och blanda ner torkad dragon, torkad rosmarin, curry, rödvinsvinäger, olivolja, ketchup, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.
Skiva fläskytterfilé i cm-tjocka skivor. Krydda med salt, nymald svartpeppar och torkad dragon. Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera dragonstekt fläskytterfilé med kall Café de Paris-sås, rostade rödbetor och potatis.
Smaklig måltid!