Frasiga vårrullar med morotssallad och jordnötssås
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Frasiga vårrullar med morotssallad och jordnötssås

Nytt recept
Under 45 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • sambal oelek
  • socker
  • vatten
  • vitlök
Gul lök
½ st
Morötter
100 g
Tofu
200 g
(Sojabönor)
Lime
1 st
Olja
Vitlök
2 klyfta
Chili flakes
1 krm
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Sambal oelek
1 tsk
Babyspenat
30 g
Filodeg
½ förp
(Sojabönor, Vete)
Bakplåtspapper
Gul lök
½ st
Jordnötter
40 g
(Jordnötter)
Olja
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
1 krm
Vatten
1 dl
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Socker
½ msk
Morötter
200 g
Jordnötter
20 g
(Jordnötter)
Koriander
10 g
Japansk sojasås
½ msk
(Sojabönor)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
695 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
79 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Finhacka gul lök. Skala och grovriv morötter. Skär tofu i små tärningar. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok och woka lök, morötter, tofu, pressad vitlök och chili flakes ca 3 min. Tillsätt japansk soja och sambal oelek. Fräs ytterligare ca 1 min. Ta från värmen och vänd ned babyspenat och limeskal.
Dela rullen med filodeg på mitten med en vass kniv (filodegen som blir över går bra att spara i frysen). Rulla ut och vik varje ark på mitten. Lägg ca ½ dl fyllning på varje ark. Vik in långsidorna mot mitten och rulla ihop till en rulle från kortsidan. Lägg med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lite neutral olja och grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills de är frasiga och fått fin färg.
Finhacka gul lök. Grovhacka jordnötter. Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och stek lök, pressad vitlök och chili flakes ca 3 min. Tillsätt jordnötter, vatten, japansk soja och socker. Sjud ca 3 min. Ta från värmen och tillsätt pressad saft från halva den använda limen. Mixa slätt.
Skala och grovriv morötter. Grovhacka jordnötter och koriander. Lägg morötterna i en skål och blanda med pressad saft från resten av den använda limen och japansk soja. Toppa salladen med jordnötter och koriander.
Servera vårrullar med jordnötssås och morotssallad!
Smaklig måltid!