Laktosfri
Utan gluten
Currypanerad kalkonschnitzel
med kaprismajonnäs och vinägerkokta dillmorötter4.31 (414)
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- olivolja
- salt
- smör
- socker
- ströbröd
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Småpotatis
450 g
Kapris
½ burk
Majonnäs
½ dl
Svartpeppar
Morötter
300 g
Vatten
3 dl
Vitvinsvinäger
2 msk
Socker
1 msk
Salt
½ tsk
Dill
20 g
Smör
Tunnskivad kalkon
300 g
Salt
½ tsk
Curry
2 tsk
Ägg
1 st
Vetemjöl
1 dl
Ströbröd
1 dl
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 748 kcal
- Fett:
- 36 g
- Kolhydrater:
- 63 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg småpotatis på en ugnsplåt och rosta i mitten av ugnen ca 20 min, tills den är mjuk.
Häll bort vätskan från kaprisen. Blanda kapris, majonnäs och nymald svartpeppar i en liten skål.
Skala och skär morötter i stavar. Lägg i en kastrull och häll på vatten, vitvinsvinäger, socker och salt. Koka ca 10 min, tills morötterna börjar bli mjuka men fortfarande har tuggmotstånd.
Torka av tunnskivad kalkon med lite hushållspapper. Krydda båda sidor med salt och curry. Knäck ägg i en tallrik och vispa upp lätt med en gaffel. Häll vetemjöl och ströbröd på separata tallrikar. Vänd kalkonen först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och stek schnitzeln ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Grovhacka dill. Häll bort vätskan från morötterna och blanda ner dillen och lite smör. Krydda med lite salt (gärna flingsalt).
Servera currypanerad kalkonschnitzel med kaprismajonnäs, vinägerkokta dillmorötter och rostad potatis.
Smaklig måltid!