Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- socker
- salt
- svartpeppar
Morots- och linssoppa
Morötter
300 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Chili flakes
1 krm
Röda linser
125 g
Vatten
7 dl
Tomatpuré
½ förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Timjan
10 g
Apelsin
½ st
Socker
¼ tsk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Surdegsbaguette (Vete)
½ st
Fetaost (Mjölk)
50 g
Frömix
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 699 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 88 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna frömixen i en torr och het stekpanna innan servering!
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Morots- och linssoppa: Skala och grovriv morötter. Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs morot, lök, pressad vitlök och chili flakes ca 3 min.
- Tillsätt röda linser, vatten, tomatpuré och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 15 min, tills linserna är mjuka.
- Till severing: Värm surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
- Morots- och linssoppa: Finhacka timjan (spara några kvistar till servering). Ta soppan från värmen och mixa till önskad konsistens. Rör ner timjan, pressad apelsinsaft och socker. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Toppa morots- och linssoppan med smulad fetaost, frömix och timjan. Servera med surdegsbaguette.